Pinda’s of pretzels? De maaltijden die je tijdens langere vluchten geserveerd krijgt is inmiddels wel goed te doen, maar dit was niet altijd zo. Vroeger werd het unaniem beschreven als smakeloos en ronduit smerig en hoewel dat wel verbeterd is is het toch niet zo lekker als eten wat je in restaurants aan de grond vind.
Wat blijkt nu, het eten in het vliegtuig is zo slecht nog niet. Een warme maaltijd kan smakeloos zijn maar dit komt niet door de kwaliteit van het eten maar door de hoogte! De smaakpapillen werken namelijk veel minder hoog in de lucht en daarnaast kan je door de koele, droge lucht ook minder goed ruiken, vergelijkbaar met hoe eten smakeloos is als je verkouden bent. Als je een vliegtuigmaaltijd aan de grond eet merk je pas hoeveel zout erin zit om het toch ergens naar te laten smaken tijdens de vlucht.
Vlieg je economy dan eet je meestal een standaard maaltijd met 1 of 2 keuzes, maar dit kan natuurlijk veel en veel luxer. Als je het geld hebt kan je gewoon voor over de top culinair eten bestellen, en waarom niet. Hier zijn 4 vluchtvaartmaatschappijen met de lekkerste gerechten!
View this post on Instagram
Air France heeft bekende chefs in dienst die hun menus voor aan boord hebben bedacht, en elke maand worden deze aangepast om de passagiers steeds wat anders te kunnen bieden. Je kan van het menu bestellen als je first class vliegt en dan wordt je tafeltje netjes opgedekt met linnen en speciaal ontworpen tafelwaren. Naast heerlijk ontbijt kan je ook gerechten als kreeft en kaviaar bestellen als je voor die luxe feel gaat.
View this post on Instagram
Etihad bied aan first class passagiers niet drie, maar een zeven gangen menu! Begin met een glas champagne en hapjes en werk dan rustig verder aan soep, een visgerecht, een toetje en dan komt pas het hoofdgerecht. Je hebt dan keuze uit vis of vlees, klaargemaakt zoals je dat zelf lekker vind. Pas dan komt het echte toetje, met daarna een kopje koffie om de maaltijd af te sluiten.
View this post on Instagram
Dat Singapore Airlines luxe aanbied is bekend en ze worden vaak gekozen als beste luchtvaartmaatschappij. First class passagiers hebben toegang tot een “Book the Cook” service, maar ze hun voorkeuren voor gerechten 24 uur van de voren door kunnen geven om de koks genoeg tijd te geven alles klaar te maken. Ook leuk is dat ze de keuzes baseren op de bestemming zodat je vakantie al is begonnen voor je bent uitgestapt.
View this post on Instagram
Je begint met dure champagne en kaviaar, maar dat is nog maar het voorgerecht bij Cathay Pacific, want de menus zijn wederom in elkaar gezet door bekende chefs. Je krijgt de keuze uit Aziatische gerechten met een moderne draai met als nagerecht zowel een kaasplankje, gevolgd door een dessert en daarna een kopje koffie.