De leukste plekken om te nazomeren in Nederland

Hoewel de zomer natuurlijk het beste moment is voor een lekker weekendje weg in eigen land, mag ook het staartje van de zomer en het begin van de herfst zéker genoemd worden. Benieuwd naar de mooiste plekjes om de nazomer in Nederland door te brengen? In dit artikel geven we je een aantal uitstekende suggesties vanuit eigen hand. We hebben Nina namelijk opgestuurd en zij heeft een aantal plekken getest en deelt nu haar ervaringen.

Nazomeren in Nederland

Onder nazomer verstaan we eigenlijk vooral de maand september en misschien het begin van oktober. Met een beetje geluk genieten in deze periode namelijk van temperaturen die vaak nog boven de 20 graden uitkomen en is ook de zon ruim voorhanden. Tegelijkertijd kun je genieten van al het moois dat de herfst te bieden heeft: Zeker aan het eind van september zal je veel kleurrijke natuur tegenkomen; stiekem ons favoriete moment voor een lekker weekendje weg. Benieuwd naar de lekkerste plekjes voor een vakantie in Nederland in de nazomer? Lees onze tips dan snel!

Nazomeren in Zandvoort | Pixabay

De Wildernis in Zandvoort

Zandvoort ken je natuurlijk als dé plek zomervakantie vol zon, zee en strand. En natuurlijk als de plek waar in het voorjaar de Formule 1 van Zandvoort wordt gereden. Toch het Zandvoort en zijn omgeving ook in het najaar heel veel moois te bieden. Misschien wel mooier dan wat je in de zomer kunt verwachten. Het grote voordeel van nazomeren in Zandvoort is dat je de zomerdrukte kwijt bent en veel meer ruimte voor jezelf hebt, terwijl het qua weer vaak nog heel aangenaam en fijn is. Prijzen voor hotels, bungalows of vakantiehuisjes in Nederland zijn in deze periode ook stukken lager. Horeca en activiteiten zijn in deze periode echter gewoon allemaal geopend. Zie het dus als een uitgestelde zomer met alle lusten maar zonder de lasten! En behalve lekker uitwaaien aan de boulevard kunnen ook liefhebbers van natuur in Zandvoort en omgeving een hart ophalen.

Onze tip: De Amsterdamse Waterleidingduinen.

In dit mooie natuurgebied dat volledig duinlandschap bestaat ontdek je prachtig natuurschoon en geniet je van het aanwezige wildleven. Zeker in de nazomer wordt er door de herten uitgebreid gepaard en dat is een prachtig schouwspel. Toegang tot de Amsterdamse Waterleidingduinen kost je een paar euro maar het is absoluut de moeite waard.

Hunebedden in Drenthe

Ontdek geschiedenis in Drenthe

De Drentse natuur behoort tot één van de oudste van Nederland en staat bekend om de prachtige oerwouden en het, in de 18e eeuw flink gecultiveerde, veenlandschap. De oerwouden komen vooral een de west en zuidzijde van de provincie voor terwijl je centraal en richting het oosten veel veenlandschap kunt vinden. Ook is er hier en daar turflandschap terug te vinden. Qua drukte zit je in Drenthe trouwens goed. Het is de provincie met het laagste inwoneraantal van Nederland en wordt door toeristen relatief weinig bezocht. En dat is eigenlijk lang niet eerlijk want ook Drenthe is een heerlijke provincie en heeft veel mooie plekken te bieden.

Nazomeren in Drenthe doe je het beste op een fiets want zo kun je van plaats naar plaats fietsen en onderweg genieten van de mooie natuur en natuurlijk de hunebedden: Misschien wel Drenthes’ meest beroemde toeristische trekpleisters die duizenden jaren geleden werden gebouwd als graven voor de elite.

Nazomeren op de Veluwe

Een kleurenspel op de Veluwe

De Veluwe behoort tot één van de populairste Nationale parken van Nederland en is zeker aan het eind van de zomer en het begin van de winter een hele goede keuze voor een lekker weekend weg in eigen land. Het landschap is in deze periode namelijk erg kleurrijk Maar tegelijkertijd Geniet je van zachte temperaturen en veel zon. En niet te missen Trekpleister op de Veluwe is natuurlijk het Kröller-Müller museum waar de op twee na grootste van Gogh collectie ter wereld te vinden is.

Langs de Veluwe zijn daarnaast prachtige dorpjes te vinden die ook het bezoeken meer dan waard zijn. Denk dan aan bijvoorbeeld Nunspeet, Elburg of Apeldoorn; plekken die je behalve met de auto ook uitstekend met de fiets kunt combineren. Afstanden zijn relatief klein en dankzij het zachte weer zal je een hele fijne tocht hebben. Beloon jezelf dan in ieder geval wel met een lekkere lokale borrel op een van de vele leuke terrasjes die in de dorpen te vinden zijn.

Het nationale Park De Weerribben

Water is natuurlijk een belangrijk element in de Nederlandse geschiedenis, en een Nationaal Park De Weerribben in Overijssel wordt het heel erg duidelijk zichtbaar. Alleen in dit natuurgebied en water dorpen te vinden die zijn ontstaan door de ontginning van turf. Dankzij die turfwinning is er heel veel extra ruimte voor water gekomen en daardoor zijn er in dit natuurgebied veel bijzondere dieren, zoals de otter, te vinden die nergens anders in Nederland te spotten zijn.

Een goede start locatie voor een bezoek aan Nationaal Park De Weerribben in het pittoreske en wereldberoemde Giethoorn dat ook bekend staat als het Venetië van het Noorden. Natuurlijk boek je hier een bootje en maak je een tocht door de omgeving. Ook wandelen kan in dit Nationale Park erg goed want er zijn tientallen routes van soms wel 15 tot 20 kilometer lengte die jou door de bijzondere en mooie landschap voeren.

Onze nieuwe

Deals

V/A

89

ALL INCLUSIVE in eigen land | Op naar de BONTE WEVER 4-**** & onbeperkt genieten...

V/A

331

LAST-MINUTEDEAL! 6 dagen ALL-INCLUSIVE Gran Canaria*** incl vluchten en transfer v/a €331

V/A

77,50

HOT DEAL | Verblijf in het 4-**** Hotel de Druiventros Incl. gratis entree op de...

V/A

494

BI-ZAR! 9 dagen CURACAO inclusief vluchten, goed 3*** verblijf voor maar €494

V/A

32,50

Ultiem genieten in Twente! Overnacht in een 4-**** hotel incl ontbijt en wellness v/a €32,50...

V/A

24

Spotgoedkoop uitwaaien op AMELAND! Arrangement in leuk 3-* bij ’t strand v/a €24 p.p.

Het Laatste

NIEUWS

...
De mooiste Europese droomeilanden

Hoewel de zomer natuurlijk het beste moment is voor een lekker weekendje weg in eigen land, mag ook het staartje van de zomer en het begin van de herfst zéker genoemd worden. Benieuwd naar de mooiste plekjes om de nazomer[..]

...
5 tips voor een romantisch weekendje weg in Parijs

Hoewel de zomer natuurlijk het beste moment is voor een lekker weekendje weg in eigen land, mag ook het staartje van de zomer en het begin van de herfst zéker genoemd worden. Benieuwd naar de mooiste plekjes om de nazomer[..]

...
Waarom je echt eens alleen op reis zou moeten gaan!

Hoewel de zomer natuurlijk het beste moment is voor een lekker weekendje weg in eigen land, mag ook het staartje van de zomer en het begin van de herfst zéker genoemd worden. Benieuwd naar de mooiste plekjes om de nazomer[..]

...
Met deze SCI-FI TREIN zou je in 90 minuten naar PARIJS kunnen!

Hoewel de zomer natuurlijk het beste moment is voor een lekker weekendje weg in eigen land, mag ook het staartje van de zomer en het begin van de herfst zéker genoemd worden. Benieuwd naar de mooiste plekjes om de nazomer[..]

Geen deals meer missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2019 TravelClown, All Rights Reserved