8 fouten die elke toerist maakt tijdens een bezoek aan Bangkok (en Thailand)

Thailand is een hele populaire vakantie bestemming en Bangkok staat al tientallen jaren in de top10 van meest bezochte steden van Azië voor toeristen. Dankzij een hele prettige combinatie van cultuur, de verscheidenheid aan kleuren en geuren en natuurlijk de hele vriendelijke prijzen voor levensonderhoud kiezen veel mensen voor het boeken van een vakantie naar Thailand!

Daarnaast is Bangkok de perfecte tussenstop tijdens een rondreis door Thailand waarbij je ook strand en natuur combineert. Na zelf ook meerdere malen te zijn geweest zetten we de meest gemaakte fouten van toeristen tijdens hun bezoek aan Bangkok en Thailand eens onder elkaar. Voor de ervaren bezoeker vast en zeker een feest van herkenning en voor hem of haar die overweegt naar Thailand op vakantie te gaan alvast een paar waarschuwingen (of tips!)

 

Trappen in een oplichtingstruc

In Thailand worden toeristen dagelijks en bij bosjes opgelicht. Vooral in drukke en populaire bestemmingen zoals Phuket, Krabi en Bangkok is het oppassen geblazen. Veel van de scams zijn geraffineerd, relatief onschuldig (ze kosten je een paar euro of tientjes) en vaak heb je pas véél later door dat je getild ben. In het algemeen is het verstandig om op je hoede te zijn bij tuk tuks en de verhuur van scooters, waterscooters en zelfs fietsen. Vertrouw op je ‘gutfeeling‘ en geef niet het voordeel van de twijfel; meestal zit je dan fout! De Thai zijn vrij introvert en een subtiel (of minder) ‘Nee’ doet z’n werk vaak uitstekend.

 

Niet genieten van het eten op straat

Alle tips & adviezen over gezondheid tijdens je vakantie in Thailand wijzen je erop dat de hygiëne in Thailand vaak te wensen over laat. Dit is echter geen enkele reden om een van de etenskraampjes, die overal in het land te vinden zijn, te moeten overslaan. Er is namelijk zelfs een foodstall in Bangkok met een michelin ster waar je, voor omgerekend een euro, heerlijk kunt eten. Kies zorgvuldig en gebruik je gezonde verstand: ziet het eten eruit alsof ’t er al een tijdje ligt of ruikt het niet lekker? Sla het dan gewoon lekker over! Ook bij rauw voedsel, ijsklontjes en fruitsap is je aandacht noodzakelijk! En als je ’t niet vertrouwd, kies dan voor de kraam met de langste rij, het is het wachten meestal waard!

 

8 fouten die elke toerist maakt tijdens een bezoek aan Bangkok (en Thailand)2

Naar de verkeerde plek gaan voor een massage

Thailand staat bekend om de vele massagesalons die zo’n beetje overal in het land te vinden zijn. Zonder in detail te treden zijn er ook behoorlijk wat massagesalons waar het masseren van schouders of de rug niet het belangrijkste lichaamsdeel is dat gemasseerd wordt. Lang niet altijd zie je dat goed aan de buitenkant. Zorg dus dat je bij de juiste plek naar binnen loopt  zodat je niet voor een bijzondere verrassing komt te staan. Tentjes waar schaarsgeklede dames voor de deur staan kun je sowieso het beste vermijden om op safe te spelen.

 

Het zitten op een bankje dat speciaal voor monikken bedoeld is

Thailand telt meer dan 200.000 Boeddhistische monikken. Voor deze geestelijken bestaan verschillende voorzieningen. Veel toeristen komen er wat laat achter dat ze op een plek zitten die speciaal gereserveerd is voor een monnik, vaak te herkennen aan een bordje wat lijkt op de bordjes die in het westen gebruikt worden voor invalidenplaatsen. Je komt deze bankjes (en andere voorzieningen) op allerlei plekken tegen: het vliegveld, het station, in het park, in de bus maar ook op veel andere openbare plekken kun je ze verwachten. Wat je moet doen? Zorgen dat je deze plekken niet bezet houdt: geestelijken zijn alom gerespecteerd in Thailand!

 

Het verwarren van de 2 vliegvelden van Bangkok

Bangkok heeft twee vliegvelden. Het grote en internationale Bangkok Suvarnabhumi Airport (met code BKK) ten oosten van de stad is waar alle grote internationale vluchten aankomen en is een van de grootste en drukste vliegvelden van Azië. Ten westen van de stad ligt het oude vliegveld, Don Mueang International Airport (met code DMK), dat een 2e leven heeft gekregen als ‘low cost’ vliegveld. Vanaf deze luchthaven vertrekken veel binnenlandse vluchten en de vluchten van bijvoorbeeld AirAsia, Nokair en andere low cost maatschappijen. Het voorkomen van deze fout is makkelijk: Check je tickets en verlies jezelf vooral niet in het, veel te gezellige, nachtleven van Bangkok om de volgende ochtend helemaal in de stress te schieten!

 

8 fouten die elke toerist maakt tijdens een bezoek aan Bangkok (en Thailand)1

Meedoen aan dierenmisbruik

Olifanten zijn prachtige dieren en het ontmoeten van zo’n majestueus dier buiten een dierentuin is een ervaring die je je leven zal bijstaan. Hoewel het op de foto gaan, op de rug zitten en het bekijken van aangeleerde trucjes heel schattig lijkt, lijden de dieren hier behoorlijk onder dit soort activiteiten. Hoewel excursies met dieren al steeds meer onder een vergrootglas liggen is het ook belangrijk dat je tijdens je reis door Thailand niet meedoet aan dit soort dingen. Doe dus goed research en ga alleen naar opvangcentra die vanuit respect voor dieren hun dingen doen en negeer de mishandelaars volledig!

 

Het beledigen van de locals (of het Koningshuis of Boeddha)

Thailand heeft niet voor niets de bijnaam ‘Land of smiles’ en de meeste Thai zijn dan ook vriendelijke, respectvolle en beleefde mensen. Beledig ze dus niet! De makkelijkste manier om een Thai te beledigen is om de koning te beledigen en dat gaat al vrij gemakkelijk en is een behoorlijke big deal! Blijf dus altijd met respect over de koning praten (en raak de schilderijen van hem niet aan!). Ook in tempels is respect voor Boeddha een belangrijk element: doe je schoenen uit, gebruik je rechterhand (want de linker is onrein) en bedek je schouders en knieën. Zelfs als je hier en daar een uitglijer maakt zullen de Thai je pogingen enorm waarderen én belonen!

 

Het openbaar vervoer niet gebruiken

Bangkok is een intens drukke stad waar verkeersopstoppingen dagelijkse kost zijn. De spits duurt in Bangkok van middernacht tot middernacht en het is altijd druk. Bangkok beschikt over een uitstekend openbaarvervoersnetwerk in de vorm van de BTS, MRT en de veerbootjes die de oevers van de Chao Phraya met elkaar verbinden.

De metro’s rijden kris-kras door de stad, verbinden alle grote en belangrijke locaties met elkaar in schone, moderne en ijskoude (airconditioning op 10!) treinen. Voor ’t geld hoef je het niet te laten: een ticket kost minder dan een euro en het systeem is makkelijk te begrijpen en brengt je vaak sneller naar het vliegveld dan een taxi.

Ook de veerbootjes zijn een ware belevenis. Voor een paar centen brengen ze je naar de overkant, alleen al de rit is op zichzelf al de moeite waard!

Onze nieuwe

Deals

V/A

89

ALL INCLUSIVE in eigen land | Op naar de BONTE WEVER 4-**** & onbeperkt genieten...

V/A

89,50

ALL INCLUSIVE DEAL! 3-*** hotel in Zuid-Limburg voor €89,50 pp!

V/A

39,50

Overnacht in een prachtig 4-**** hotel in Delft incl. ontbijt voor €39,50 p.p

V/A

64

ULTRA LUXE Verblijf in het WestCord WTC Hotel met Skybar Incl. vrij Wellnessentree + Ontbijt...

V/A

84,75

Super toffe familievakantie naar Center Parcs de Eemhof incl. vrije toegang tot subtropisch zwemparadijs Aqua...

V/A

39,50

Super deal! Overnacht in een 4-**** hotel midden in het centrum van Den Haag v/a...

Het Laatste

NIEUWS

...
De leukste plekken om te nazomeren in Nederland

Thailand is een hele populaire vakantie bestemming en Bangkok staat al tientallen jaren in de top10 van meest bezochte steden van Azië voor toeristen. Dankzij een hele prettige combinatie van cultuur, de verscheidenheid aan kleuren en geuren en natuurlijk de[..]

...
Met deze SCI-FI TREIN zou je in 90 minuten naar PARIJS kunnen!

Thailand is een hele populaire vakantie bestemming en Bangkok staat al tientallen jaren in de top10 van meest bezochte steden van Azië voor toeristen. Dankzij een hele prettige combinatie van cultuur, de verscheidenheid aan kleuren en geuren en natuurlijk de[..]

...
Droom jij over een PRIVÉ-EILAND? Dit is hoeveel het gaat kosten

Thailand is een hele populaire vakantie bestemming en Bangkok staat al tientallen jaren in de top10 van meest bezochte steden van Azië voor toeristen. Dankzij een hele prettige combinatie van cultuur, de verscheidenheid aan kleuren en geuren en natuurlijk de[..]

...
Wat een lef! 7 foto’s die GEVAARLIJK waren om te maken

Thailand is een hele populaire vakantie bestemming en Bangkok staat al tientallen jaren in de top10 van meest bezochte steden van Azië voor toeristen. Dankzij een hele prettige combinatie van cultuur, de verscheidenheid aan kleuren en geuren en natuurlijk de[..]

Geen deals meer missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2019 TravelClown, All Rights Reserved