Dit zijn de mooiste routes voor je volgende roadtrip door Europa

Een roadtrip maken is voor velen een droom die uitkomt: Met de auto (of camper) op pad en avontuur zonder exact te weten wat de dag gaat brengen. Voor velen is een roadtrip dan ook lang niet alleen de reis náár een bestemming, maar is het onderdeel van de vakantie en is de reis naar de bestemming misschien wel net zo belangrijk als de bestemming zelf.

En dankzij het enorme netwerk aan goede wegen is een roadtrip in Europa dan ook een fluitje van een cent. Toch zijn er nog wel wat zaken van belang als je je roadtrip gaat uitstippelen:

Heb je goed nagedacht over de verzekering van je auto? En heb je al bepaald welke kant je op gaat? En of je daar in het bezit moet zijn van andere items in je auto (denk aan een veiligsheidsvest, een alcoholtester of zelfs een reservewiel). En ga je in de auto slapen (en mag dat eigenlijk wel?) Of kies je er toch voor om een vooral bepaalde route af te leggen?

Links of rechtsom; een roadtrip maken is altijd feest en ook de kleine elementen zorgen ervoor dat je het avontuur gaat voelen. Maar waar moet je nou eigenlijk naartoe crossen? En wat zijn de leukste routes voor jouw volgende roadtrip? In dit artikel delen we een beetje inspiratie met je!

Roadtrip Amsterdam

Amsterdam naar Brugge

Voor deze roadtrip begin je gewoon vanuit onze hoofdstad en rij je naar Brugge, een van de mooiste Belgische steden. Uiteraard breng je eerst een dagje door in Amsterdam, geniet je van de prachtige kanalen en maak je nog een zijstapje naar de Zaanse Schans (als je tóch op vakantie bent!). Een lekkere kopstoot bij Proeflokaal A. van Wees aan de Herengracht (maar rij alcoholvrij) en een lekkere biefstuk van Loetje maken je bezoek aan Amsterdam compleet.

Via de A4 rij je naar Den Haag; ook hier ga je wat tijd doorbrengen. De Hofstad is waar onder andere het internationale gerechtshof, het Vredespaleis, en natuurlijk het werkpaleis van onze koning te vinden is. De gezellige grote markt, de Lange Poten en een cocktail op het plein maken het af; en als het lekker weer is plak je er natuurlijk een dagje Scheveningen aan vast.

Omdat je ‘binnendoor’ gaat, kom je ook langs Middelburg; een van de mooiste Middeleeuwse steden van Nederland en de parel van Zeeland. Vergaap je aan de prachtige binnenstad vol historie die teruggaat tot de 9e eeuw.

Je eindbestemming is Brugge; niet voor niets een zeer populaire stad voor weekendjes weg. Een lekker lokaal biertje (Brugse Zot!) en natuurlijk een tour door de kanalen. In een paar dagen kun je deze mooie stad tot in perfectie ontdekken.

En terug? Rij dan een andere route en plek eventueel nog plaatsen als Roosendaal, Rotterdam of Leiden aan je roadtrip vast!

Roadtrip Italie

Roadtrip Italië langs het werelderfgoed: Rome naar Venetië

Tijdens deze roadtrip rij je van de Italiaanse hoofdstad naar een van de meest beroemde steden van de wereld: het romantische Venetië. Met een afstand van bijna 900 kilometer is deze roadtrip door Italië eentje waar je zo’n 1,5 a 2 weken voor uit moet trekken. Onderweg kom je langs prachtig werelderfgoed en kun je een enorme hoeveelheid mooie bestemmingen van je lijstje afstrepen!

Je begint in Rome en hier zul je dan ook een aantal dagen moeten doorbrengen om alleen maar de basis te kunnen ervaren; het Vaticaan, de Spaanse Trappen, het Pantheon en misschien een tripje naar Rome Lido (Strand ga je verder niet tegenkomen) zijn goede elementen om mee te nemen. Maar gebruik uiteraard de kennis van anderen en zorg dat je niets mist.

Vanuit Rome rij je in een paar uur naar Perugia waar je het prachtige Assisi gaat bezoeken, geniet van de gastvrijheid van de Perugiani en, als je extra tijd hebt, een paar dagen aan het prachtige Trasimeno meer kunt genieten van wat rust, zon en een plons in het frisse water.

Na een paar dagen rust brengt de tocht je in Sienna; misschien wel een van de mooiste plekken in Italië. Na Sienna rij je door naar het veel bekendere en drukkere Florence waar je op z’n minst 1 dag moet verblijven; de stad is prachtig maar druk, reis dus buiten het hoogseizoen.

Extra: Heb je extra tijd? Rij dan na Florence door naar Pisa voor de beroemde toren en plek er ook een aantal dagen Cinque Terre aan vast. Qua afstand is het goed te doen en ook Cinque Terre zal je absoluut niet teleurstellen!

Heb je minder tijd, rij dan richting het noorden, waar Bologna op je wacht. Hier tref je weer een unieke stad vol historie en schoonheid en vol heerlijk eten, lekkere drankjes en een overdosis aan ‘Italië‘. De perfecte tussenstop voor je richting Venetië rijdt.

Roadtrip Oostenrijk

Grossglockner Hochalpenstrasse – Oostenrijk

Deze roadtrip is perfect om met een cabrio te maken (eigenlijk geldt dat voor alle 3 de roadtrips in dit artikel). De laatste roadtrip op onze bucketlist is de Grossglockner Hochalpenstrasse die je dwars door het Hohe Tauern National Park brengt.

Onderweg geniet je van prachtige uitzichten, klim en daal je regelmatig en kom je uiteindelijk op een hoogte van 2500 meter (maar moet je ook heel veel haarspendbochten bedwingen). Het leuke van deze route is dat hij perfect tussen geweldige steden in ligt: Rij van Salzburg (of Munchen) naar Linz, Klagenfurt of zelfs Venetië en zorg ervoor dat de Grossglockner Hochalpenstrasse zéker niet in je route ontbreekt!

Onze nieuwe

Deals

V/A

172

Ontdek betoverend mooi ELBA! Vakantie inclusief vluchten & luxe 4**** verblijf aan het strand v/a...

V/A

189

HELE FIJNE DEAL! | 8 dagen Marrakech incl. vlucht, ontbijt + 3*** Hotel v/a €188!

V/A

489

Ontdek Canada in ZOMER 2020 voor een DUMP PRIJS! TWEE WEKEN Ticket + auto nu...

V/A

79

RELAXEN op TEXEL! 3-daags logies & ontbijt arrangement v/a €79!

V/A

69

Heerlijk 3 dagen tot rust komen in Gelderland! Hotel Landgoed Almen*** + uitgebreid ontbijt

V/A

79

Heerlijke fiets- en wandeltochten! 3 dagen Noord-Brabant in 4**** hotel(8,5) incl. ontbijt, overnachting

Het Laatste

NIEUWS

...
Droom jij over een PRIVÉ-EILAND? Dit is hoeveel het gaat kosten

Een roadtrip maken is voor velen een droom die uitkomt: Met de auto (of camper) op pad en avontuur zonder exact te weten wat de dag gaat brengen. Voor velen is een roadtrip dan ook lang niet alleen de reis[..]

...
Wat een lef! 7 foto’s die GEVAARLIJK waren om te maken

Een roadtrip maken is voor velen een droom die uitkomt: Met de auto (of camper) op pad en avontuur zonder exact te weten wat de dag gaat brengen. Voor velen is een roadtrip dan ook lang niet alleen de reis[..]

...
Lets go NEW AMSTERDAM! Wat zie je van Nederland terug in New York City?

Een roadtrip maken is voor velen een droom die uitkomt: Met de auto (of camper) op pad en avontuur zonder exact te weten wat de dag gaat brengen. Voor velen is een roadtrip dan ook lang niet alleen de reis[..]

...
DUTY-FREE SHOPPEN: wat je het beste WEL en NIET kan kopen op het vliegveld

Een roadtrip maken is voor velen een droom die uitkomt: Met de auto (of camper) op pad en avontuur zonder exact te weten wat de dag gaat brengen. Voor velen is een roadtrip dan ook lang niet alleen de reis[..]

Geen deals meer missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2019 TravelClown, All Rights Reserved