Parkeren bij Schiphol Airport; alles wat je moet weten

Parkeren Schiphol

Het is vakantietijd, wellicht wel de leukste periode van het jaar. De vliegtickets en accommodatie zijn al geboekt, je moet echter nog de reis naar Schiphol organiseren. Hier rest je een keuze; ga je met het openbaar vervoer, met de taxi, word je gebracht en opgehaald of ga je zelf met de auto en parkeer je deze bij Schiphol Airport? Genoeg mogelijkheden maar je moet uiteraard nog een keuze maken. 

In dit artikel vertellen we alles over de laatstgenoemde optie; het parkeren bij Schiphol. Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je je auto kan parkeren, hoe je je auto kan parkeren en heb je meer inzicht in de bijbehorende tarieven.

Meer info over de parkeermogelijkheden

Schiphol is een grote luchthaven en zoals een grote luchthaven betaamt zijn er enorm veel bestemmingen te bereiken. Of je nu kiest voor een verre reis of een zonvakantie, er zijn meer dan genoeg mogelijkheden.

Dit betekent ook dat er meer dan voldoende parkeermogelijkheden zijn. Dit kan er echter wel voor zorgen dat het aantal mogelijkheden en de typen mogelijkheden onoverzichtelijk kunnen overkomen.

Allereerst zijn er twee typen parkeeraanbieders; enerzijds heb je de officiële P-parkeerplaatsen aangeboden door Schiphol zelf en anderzijds heb je alternatieve parkeerplaatsen die worden beheerd door externe bedrijven en ondernemers.

Officiële parkeerplaatsen

Zoals al eerder benoemd zijn deze parkeerplaatsen in beheer van de luchthaven Schiphol. Deze parkeerplaatsen kunnen herkend worden door de letter P inclusief een getal. Deze parkeerplaatsen bevinden zich doorgaans naast of nabij de luchthaven en worden aangegeven op de lokale bewegwijzering.

Op het moment van schrijven zijn er zes verschillende parkeermogelijkheden, allen verschillend op basis van de parkeervorm, faciliteiten en tarieven.

  • P1 Schiphol – De P1 parkeerplaats is de meest dichtstbijzijnde parkeerplaats. Deze parkeerplaats kan gebruikt worden voor een parkeertermijn tot 48 uur. Mocht je er toch langer staan dan 48 uur dan betaal je hier het maximale tarief voor.
  • P3 Schiphol Garage – Op de P3 parkeerplaats dien je minimaal 8 uur lang te parkeren. Hier parkeer je altijd overdekt en inclusief een shuttleservice, hierover volgt later meer.
  • P3 Schiphol Terrein – Dit is hetzelfde terrein als P3 Schiphol Garage, hier parkeer je echter op een onoverdekte parkeerplaats. Hierdoor zijn de parkeertarieven wat voordeliger dan de overdekte variant. Verder geniet je van dezelfde service en faciliteiten.
  • P4 Basic – Dit is de meest voordelige officiële parkeerplaats. Ook hier parkeer je inclusief een shuttleservice, het parkeerterrein ligt op ongeveer 10 minuten reistijd van de luchthaven.
  • P6 Valet – Bij P6 valet lever je je auto af op de P6 locatie van Schiphol. Hier wordt je auto overgenomen door een chauffeur en zodoende kan jij direct binnendoor de luchthaven betreden. Een makkelijke maar ook prijzige service.
  • Terminal Valet – Bij deze valetservice lever je je auto direct af bij de vertrekhal en zodoende ben je minimaal tijd kwijt tijdens het parkeren. Een reservering is hier verplicht en ook hier dien je minimaal 8 uur lang te parkeren.

Meer info over de parkeervormen

In het stuk over de parkeermogelijkheden zijn er twee termen genoemd die wellicht uitleg vereisen; shuttle parkeren en valet parkeren. Dit zijn twee van de in totaal drie verschillende parkeervormen bij Schiphol. Alle parkeervormen worden hieronder uitgebreid beschreven.

Shuttle parkeren

Parkeren met een shuttleservice is een veel voorkomende en in veel gevallen ook de meest voordelige manier van parkeren. Het proces is zeer simpel; je rijdt direct naar het parkeerterrein van de geboekte parkeeraanbieder en hier parkeer je simpelweg je auto. Hierna toon je de verkregen reserveringsbevestiging en vervolgens wordt je met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht.

Bij terugkomst wordt je na telefonisch contact weer opgehaald en teruggebracht naar het parkeerterrein. Ga jij lang parkeren bij Schiphol en zoek je nog een parkeerplaats? Bezoek dan een website als Vliegenenparkeren.nl, vergelijk de parkeermogelijkheden en reserveer direct jouw ideale parkeerplaats.

Valet parkeren

Parkeren met een valetservice is een zeer comfortabele manier van parkeren met minimaal tijdsverlies. Ook hier is het proces weer enorm simpel; je rijdt naar de vertrekhal of valet bufferzone van Schiphol, ongeveer 20 á 30 minuten voor aankomst neem je telefonisch contact op. Bij aankomst staat er een chauffeur paraat die jouw auto inspecteert, overneemt en parkeert.

Ook bij terugkomst neem je weer telefonisch contact op en zodoende wordt jouw auto weer teruggebracht naar de luchthaven. Let op dat een reservering hier noodzakelijk is en je dient te allen tijde je autosleutels in te leveren.

Parkeren op loopafstand

Wanneer je kiest voor een parkeerplaats op loopafstand dan spreekt de naam al voor zich. Je parkeert de auto naast of nabij de luchthaven en kunt vervolgens te voet verder. Bij Schiphol zijn alle parkeerplaatsen op loopafstand in eigen beheer.

Je betreedt het terrein zonder reservering door een kaartje te trekken of in het geval met een reservering middels kentekenherkenning. Bij deze parkeerterreinen staan doorgaans handige bagagekarretjes klaar die het wandelen vereenvoudigen.

Meer info over de parkeertarieven

Bovenstaande mogelijkheden en parkeervormen kennen verschillende tarieven. Een parkeerplaats middels shuttleservice is meestal de meest voordelige optie. Een parkeerplaats met valetservice of op loopafstand zijn daarentegen weer duurdere opties.

De tarieven verschillen daarnaast per periode, parkeertermijn en gekozen extra servicemogelijkheden zoals een overdekte parkeerplaats of parkeerplaats met laadpaal. Toch handig om te weten is dat een week parkeren, ook tijdens het hoogseizoen, al voor een paar tientjes gereserveerd kan worden. Check van tevoren altijd even een platform als Vliegen en Parkeren en kom er zelf achter wat je kan besparen!

Onze nieuwe

Deals

V/A

49,50

2 of 3 dagen Leiden incl. Borrelbox of 3-gangen Diner v/a €49,50 p.p.

V/A

42

2 dagen in een prachtig 3-*** designhotel incl. ontbijt in Groningen v/a €42 p.p!

V/A

99

Prachtig weekendje Nijkerk! 3-daags Diner arrangement in 4-**** hotel Golden Tulip incl ontbijt v/a €99...

V/A

64

Heerlijke film- of theateravond in 4**** hotel! 3 dagen Utrecht inclusief ontbijt en overnachting v/a...

V/A

59,75

Genieten in Zeeland! 2, 3 of 4 dagen volledig All-inclusive vlakbij het Strand v/a €59,75...

V/A

79

Voordelig overnachten in het 4-**** Apollo hotel Papendrecht nabij Kinderdijk, Biesbosch en Dordrecht

Het Laatste

NIEUWS

...
Vamos a la playa! Heb jij je ook al aangemeld?

Het is vakantietijd, wellicht wel de leukste periode van het jaar. De vliegtickets en accommodatie zijn al geboekt, je moet echter nog de reis naar Schiphol organiseren. Hier rest je een keuze; ga je met het openbaar vervoer, met de[..]

...
Ben je al gevaccineerd? Dan hebben we goed nieuws voor jou!

Het is vakantietijd, wellicht wel de leukste periode van het jaar. De vliegtickets en accommodatie zijn al geboekt, je moet echter nog de reis naar Schiphol organiseren. Hier rest je een keuze; ga je met het openbaar vervoer, met de[..]

...
Een nieuw fenomeen: De “Vaxication”

Het is vakantietijd, wellicht wel de leukste periode van het jaar. De vliegtickets en accommodatie zijn al geboekt, je moet echter nog de reis naar Schiphol organiseren. Hier rest je een keuze; ga je met het openbaar vervoer, met de[..]

...
Binnenkort weer voor €50 naar New York?

Het is vakantietijd, wellicht wel de leukste periode van het jaar. De vliegtickets en accommodatie zijn al geboekt, je moet echter nog de reis naar Schiphol organiseren. Hier rest je een keuze; ga je met het openbaar vervoer, met de[..]

Geen deals meer missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2019 TravelClown, All Rights Reserved